Wie ben ik?

  Judith Govers

  In 1995 studeerde ik af aan de Vroedvrouwenschool te Kerkrade: wat was ik blij! Eindelijk ging mijn wens om verloskundige te worden in vervulling. Eind 1997, na ruim 2 jaar waarnemen, startte ik mijn eigen praktijk: een solopraktijk. Na 5 jaar kwam mijn eerste collega met mij werken en inmiddels werken we met 4 verloskundigen en een assistente. Ruim 20 jaar werkte ik ook als klinisch verloskundige. Dat heeft me veel waardevolle ervaring gebracht.

  Ik ben nog steeds onder de indruk van de geboortes: de baby’s, maar vooral van de kracht die vrouwen bezitten om nieuw leven door te geven. Gelukkig gaat het meestal goed, maar helaas lukt dat niet altijd. In de loop van de jaren heb ik een groeiende behoefte van vrouwen gezien die mentale steun kunnen gebruiken tijdens dit life-event. Niet alleen doordat er veel verandert in het leven door de komst van een kind, maar juist ook door de bevalling en het moederschap.

  Ik besloot me te bekwamen om vrouwen bij te kunnen staan in deze periode van hun leven. Ik gun iedereen een fijne ervaring en sta graag klaar wanneer dit, om welke reden dan ook, niet lukt of niet is gelukt. Naast een coachopleiding volgde ik een opleiding gericht op het verwerken van trauma met EMDR-bevoegdheid en diverse resetmethoden. Inmiddels mag ik mij een bevallingsverwerkingsspecialist noemen.

  Ik vind het een hele waardevolle aanvulling op mijn vak. Het is fijn om met coachen de belevingswereld van vrouwen en moeders positief te maken, zodat zij vertrouwen hebben in hun eigen kracht. Ik ben ervan overtuigd dat positief denken over jezelf en over dit life-event veel invloed heeft op je toekomst.

  Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder.
   ~Lao Tse~